werpspellen

hoefijzer werpen

Dit spel kan buiten op een grasveld of op een strand gespeeld worden.
De bedoeling van het hoefijzer spel is om de hoefijzers om de paaltjes met nummers te werpen.
Wie kan er het beste met de hoefijzers werpen?

   €4,-

kanjam

Dit spel kan binnen in een zaal, buiten op een speelveld of op het strand  met 2 teams van 2 personen gespeeld worden.
Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (“Kan”) te werpen. Het spel wordt gespeeld met 2 tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt. Maar ook voor het alleen raken van de ton met de frisbee krijg je punten. Ziet je medespeler bij een worp dat de frisbee de ton niet gaat raken? Dan mag je teammaat de frisbee een “tikkie” in de goede richting te geven. Of de frisbee in de ton te dunken (“Jam”). Zo kun je als team bij een mindere worp door samenspel toch punten scoren. Welk team is het eerst bij de 21 punten?

 €5,-

blikgooien

Gooi met de pittenzakjes zoveel mogelijk blikjes omver.

€4,-

Nummer kubb

Dit spel wordt buiten op een stoep/grasveld of binnen in een grote ruimte gespeeld.
De deelnemers Gooien met de werpstok de kegels om en diegene die als eerste 50 punten heeft is de winnaar…exact 50 punten weliswaar.

 €4,-

frisbee werpen

Men bevestigd de speelmat (zie foto) met haringen op de grond. Bepaal een afstand vanwaar de spelers mogen gooien. Iedere speler mag dan 3 frisbees  op de speelmat werpen. Mik op de ringen met de meeste punten, scoor het hoogste aantal en win!

Diameter speelmat is 200 cm.

€4,-

magnetische dartbord

Dit spel kan binnen als buiten gespeeld worden door 2 personen of 2 teams.
Tweezijdig Magnetische dartbord met 3 rode en 3 gele pijltjes. De dartpijlen zijn van plastic en hebben een metalen dop. Het dartspel kan veilig door kinderen gespeeld worden doordat er geen scherpe punten aan de pijlen zitten. Het dartbord kan aan een haakje/spijker, aan een muur/wand opgehangen worden.

Afmeting: 30 bij 35 cm.

€4,-

 slingerspel

Dit spel kan binnen in een zaal, buiten op een speelveld of plein gespeeld worden.
Slinger de ballen van je eigen kleur om het frame. Wanneer dit lukt haal je het aantal punten wat aan de zijkant staat. Welke speler is het eerst bij 21 punten?

Afmeting frame: 75 bij 55 cm.

    €4,-

Kubb

Het spel wordt gespeeld in 2 teams (1 -6 personen). Het wordt buiten gespeeld op het grasveld of op het strand. Het doel is om eerst alle basistorens van de tegenpartij omver te werpen met de werpstokken, en daarna de koning!

  €4,-

stokgooien

Leuk spel voor jong en oud!
Zet de lijn uit, bepaal zelf de afstand van waar je gaat gooien. Gooi om de beurt een stok (onderhands), probeer deze op de lijn te gooien.
Het gedeelte van de stok wat de lijn raakt bepaald de punten. Wie is het eerst bij 300 punten.

Afmeting 1 stok 60 cm.

      €4,-

schijven jeu de boules

2 teams of 2 spelers rollen van het enen naar het andere doel om de beurt 3 schijven waar verschillende punten op staan. Welk team gooit per ronden de schijven het dichts bij het doel en behaalt de punten die op de schijf staan.
Welke speler of team behaalt de meeste punten na 5 rondes of welke speler team is het eerste bij de 21 punten.

    €4,-