sprookjes

Sprookjes zoekspel

Binnenspel.

Dit spel kan met 2 – 6 kinderen gespeeld worden in de leeftijd van 3 – 6 jaar.

Er zijn 12 kaartjes met sprookjesafbeeldingen en daarbij horen 12 pionnen waar een voorwerp afgebeeld is wat op een van de kaartjes staat. Bij ieder kaartje hoort een pion.

De kinderen zitten in een kring. De 12 kaartjes worden verdeeld over de kinderen. De pionnen worden in het midden van de kring gezet. Om de beurt mogen de kinderen een pion omdraaien.
Welk kind heeft als eerste de pionnen gevonden die bij zijn of haar kaartjes hoort!

   €3,-

Sprookjes puzzel en lotto spel

Binnenspel

Dit spel kan voor 2 spelmogelijkheden gebruikt worden.
Dit spel kan met 2 – 6 kinderen gespeeld worden in de leeftijd van 3 – 6 jaar.

Er zijn 6 verschillende kleurenpuzzels met ieder 6 stukken.
Elke puzzel heeft een kleur en deze kleuren komen overeen met de kleuren op de grote dobbelsteen. De kleur van de onderkant puzzelplaat is bij ieder puzzel hetzelfde.

Puzzel spel

De kinderen zitten in een kring. Ieder kind krijgt 1 of meerdere puzzel platen. Dit hangt af van het aantal kinderen dat aan dit spel deelneemt.
De puzzelstukjes liggen door elkaar midden in de kring. Om de beurt gaan de kinderen met de dobbelsteen gooien en mogen ze het puzzelstukje pakken met dezelfde kleur als op de dobbelsteen.

   €3,-

Lottospel

De kinderen gaan in een kring zitten. Ieder kind krijgt een puzzelplaat. De puzzelstukje van alle puzzels worden door elkaar gehutseld en omgekeerd in de kring gelegd. De kinderen pakken om de beurt een puzzelstukje, draait deze om en legt het op de juiste puzzel plaat. Wanneer de puzzels compleet zijn dan is het spel afgelopen.
Hier zijn variaties op maar deze worden door speeldoeverhuurvanspellen erbij geleverd als dit spel gehuurd wordt.

   €3,-

Sprookjes zweeds loopspel

Binnen of buitenspel

Dit spel kan met 4 kinderen of 4 groepjes van 2 – 3 kinderen gespeeld worden in de leeftijd van 4 – 7 jaar.

Er zijn 4 verschillende sprookjesplaten in een andere kleur. Elke sprookjesplaat is verdeeld in 6 kaartjes waarop aan ene kant een afbeelding staat die met het sprookje te maken heeft wat op de sprookjesplaat komt staan als deze klaar is.

Deze 6 kaartjes zijn doormidden geknipt. Een gedeelte van dit kaartje hangt op het centraal punt en het andere gedeelte hangt in het bos, binnen in diverse ruimtes of op een beschut terrein.
De kinderen moeten de plaatjes van de kleur plaat die hun toegewezen hebben gekregen bij elkaar gaan zoeken (ze kunnen de ene helft meenemen om de andere helft te gaan zoeken of ze laten de ene helft op het centraal punt hangen en kijken of ze er de tweede helft door het onthouden van de afbeelding erbij kunnen vinden). Als ze de 6 kaartjes gevonden hebben, kunnen ze op volgorde leggen door de cijfers die op de kaartjes staan, De kaartjes omdraaien en de afbeelding op de sprookjesplaat is klaar.

                                                                                                      €5,-                                

Kimspel

Binnenspel

Dit spel kan met 6 – 8 kinderen gespeeld worden in de leeftijd van 3 – 10 jaar (moeilijkheidsgraad veranderen, meer of minder voorwerpen op een dienblad).

Er zijn 10 voorwerpen die met sprookjes te maken hebben en deze liggen op een dienblad.
De kinderen zitten in een kring, het dienblad met voorwerpen staat in het midden, De kinderen kijken wat er op lig. Dan wordt er een kind weggestuurd. De spelleider pakt een voorwerp weg . Het kind wordt binnen geroepen en mag vertellen welk voorwerp hij mist.

VARIATIE:
– Minder voorwerpen op het dienblad leggen wanneer blijkt dat 10 voorwerpen te moeilijk is.
– Twee of meerdere voorwerpen per beurt weg pakken.
– Eerst de kinderen laten kijken naar het dienblad, dan er een doek overleggen en het kind dat aangewezen wordt laten vertellen welke voorwerpen onder de doek liggen.

Sprookjes renspel

Buitenspel

Dit spel kan met 2 – 8 kinderen gespeeld worden in de leeftijd van 4 – 10 jaar.

Er zijn 4 kaarten met ieder een afbeelding van een sprookje. Deze worden op de 4 verschillende zijdes van een speelveld opgehangen (niet in de hoeken ivm. Gevaar dat de kinderen tegen elkaar aan lopen).

De spelleider vertelt een verhaal waar deze sprookjes in voorkomen. Horen de kinderen een sprookje dan rennen ze naar de plaat waar dit sprookje opstaat. Het wordt moeilijker als het tempo waarin het verhaal voorgelezen wordt verhoogd wordt.

   €2,-