speurtochten

Kralentocht

Deze tocht kan gelopen worden door een bos of in een woonwijk, in groepjes van 2 – 4 kinderen, in de leeftijd van 4 – 10 jaar

Verschillende vormen en kleuren kralen zijn ieder apart op een kaartje bevestigd. Hiermee zet men een tocht uit. Deze kralen rijg je in dezelfde volgorde als je de kaartjes opgehangen hebt aan een ketting.
De deelnemers van de tocht nemen de ketting mee en volgen de kralen tijdens de tocht zoals de kralen op de ketting geregen zijn.

Om hier een variatie in aan te brengen hangen er soms kaartjes met kralen in de tocht die niet kloppen met de kraal die volgens de juiste volgorde van de ketting aan de beurt is. Volgen de kinderen deze kraal dan lopen ze verkeerd en krijgen ze na enkele meters (of verder als je dit wilt) een foutmelding (er hangt dan een wit kaartje met een rood kruis). Ze gaan dan terug naar de plaats waar een verkeerde kraal hangt en gaan dan verder met de kraal van de ketting die aan de beurt is.

Deze tocht is evt. uit te breiden met opdrachten. Voor mogelijkheden vraag aan speeldoeverhuurvanspellen!

         €15,-

 

Reflectortocht

Deze tocht moet je lopen als het donker is het gebruik van een zaklamp is hierbij noodzakelijk. De tocht kan in 3 groepjes van 2 – 4 kinderen gelopen worden in de leeftijd van 4 – 7 jaar.

Er zijn 32 dieren en hartjes reflectors. Hiermee kan de tocht uitgezet kan worden.
Ieder groepje krijgt 2 opdracht kaarten mee waarop 6 verschillende reflecterende voorwerpen met klittenband vast geplakt worden. Deze reflecterende voorwerpen hangt men op tussen de reflectors waarmee de tocht uitgezet is.

           €15,-

 

Tractorspeurtocht met opdrachten

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in 2 groepjes van 2 – 4 kinderen, in de leeftijd van 5 – 10 jaar.

Er zijn 50 witte kaartjes met de afbeelding van een tractor. Hiermee kan de tocht uitgezet worden.
Er zijn 6 ronde rode kaartjes met de afbeelding van een tractor en het woord stop.

De stop kaartjes worden verdeeld tussen de witte tractor kaartjes opgehangen. De groepjes krijgen ieder een tas met de opdrachten mee en vervullen 1 van de opdrachten in willekeurige volgorde bij een stopkaart. Steeds als de groepjes een opdracht goed vervuld hebben krijgen ze een puzzelstukje. Aan het einde van de tocht kunnen de groepjes hiermee een complete puzzel maken.

      €15,-

 

Muziektocht

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in 4 groepjes van 2 – 4 kinderen in de leeftijd van 4 – 7 jaar.

Er zijn 50 rode kaartjes met de afbeelding van muzieknoten. Hiermee kan de tocht uitgezet worden.
Er zijn 8 kaarten met ieder 4 dezelfde puzzelstukjes.

Deze kaarten worden verdeeld opgehangen tussen de rode muzieknoten kaartjes. De groepjes krijgen ieder een lege kaart met klittenband mee. Het is de bedoeling dat de groepjes van iedere kaart die ze tijdens deze speurtocht tegen komen een puzzelstukje afhalen en deze op hun lege kaart met klittenband plakken. Wanneer de tocht afgelopen is en de groepjes alle puzzelstukjes hebben kunnen ze de puzzel compleet maken (een afbeelding van een muziek orkest).

De lege kaart die de groepjes mee krijgen is er in het wit zodat de kinderen zelf moeten puzzelen.
Deze kaart is er ook met gekleurde vakken welke overeenkomen met de gekleurde achterkant van de puzzelstukjes waardoor de puzzel klaar is als de kinderen de acht puzzelstukjes gevonden hebben en de tocht klaar is.

      €15,-

 

Dierenspeurtocht

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in een onbeperkt aantal groepjes van 2- 4 kinderen, in de leeftijd van 4 – 7 jaar.

Er zijn 21 dierenplaten. Bij iedere dierenplaat hoort een een vragenkaart. Met deze kaarten wordt de tocht uitgezet. De kleur van het goed antwoord bepaalt de richting waarin gelopen moet worden.
Rood is rechts
Geel is links
Groen is rechtdoor

Wanneer er kans is dat de kinderen de vraag/vragen niet begrijpen en daardoor de verkeerde kant oplopen zijn er kaartjes met foutmelding (wit kaartje met rood kruis) die na elke kaart in de verkeerde richting opgehangen kunnen worden.

  €15,-

 

Donald Duck speurtocht

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in een onbeperkt aantal groepjes van    2 – 4 kinderen, in de leeftijd van 6 – 10 jaar. Let op de kinderen moeten de strip van Donald Duck kennen!

Er zijn 16 kaarten met afbeeldingen van figuren uit de Donald Duck strip. Bij iedere kaart hoort een vraag. Met deze kaarten wordt de tocht uitgezet. De kleur van het goede antwoord bepaalt de richting waarin gelopen moet worden.
Rood is rechts
Geel is links
Groen is rechtdoor

Wanneer er kans is dat de kinderen de vraag/vragen niet begrijpen en daardoor de verkeerde kant oplopen zijn er kaartjes met foutmelding (wit kaartje met rood kruis) die na elke kaart in de verkeerde richting opgehangen kunnen worden.

  €15,-

Bob de Bouwer tocht

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in een onbeperkt aantal groepjes van     2 – 4 kinderen, in de leeftijd van 4 – 6 jaar.

Er zijn kaartjes met plaatjes van Bob de Bouwer in zes kleuren. Bij ieder kleur kaartjes hoort een overzicht kaart van de Bob de Bouwer afbeeldingen welke op de kaartjes staan. Ieder gevonden afbeelding kunnen de kinderen aankruisen op de kaart.

Er zijn 6 opdrachten welke met Bob de Bouwer te maken hebben. De oplossing van elke opdracht geeft de kleur aan van de kaartjes welke de kinderen moeten gaan volgen. Als ze dan weer een opdracht kaart vinden, deze oplossen dan krijgen ze een andere kleur kaartjes die ze gaan volgen.

Als de kinderen de tocht goed gelopen hebben zijn al de kleuren kaartjes gevonden.

                 15,-

Efteling speurtocht

Deze tocht kan gelopen worden door het bos of in een woonwijk, in 2 groepjes van 2 – 4 kinderen, in de leeftijd van 5 – 10 jaar.

Er zijn 30 gekleurde kaartjes met de afbeelding van sprookjes en 20 gekleurde kaartjes. Hiermee kan de tocht uitgezet worden.
Er zijn 7 gekleurde kaartjes met de afbeelding van een vraagteken.

De vraagteken kaartjes worden verdeeld tussen de gekleurde en – sprookjes kaartjes opgehangen.

De groepjes krijgen ieder een bak met de opdrachten mee en vervullen steeds 1 van de opdrachten in willekeurige volgorde bij een vraagteken kaart. Steeds als de groepjes een opdracht goed vervuld hebben krijgen ze een puzzelstukje. Aan het einde van de tocht kunnen de groepjes hiermee een complete puzzel maken.

De opdrachten;

Roodkapje Kim spel

Sprookjesboom “allerlei sprookjes” Voelspel

Kikkerkoning Bal gooien

Assepoester Ren spel

Sneeuwwitje Wie is de slimste van het land?

Tafeltje dekje dobbelspel

Hans en Grietje Snoepjes memory

          €15,-