sinterklaas

5 spellen huren per dag voor €15,- (muv. Het spel stok met de zak van sint en piet vangen dit is €5,- extra). Als je de spellen afzonderlijk wilt huren €4,- per spel per dag.
Cadeautjes vangen

1 of 2 spelers zetten de schoorsteenhoed op hun hoofd en de andere speler(s) mogen de pakjes erin gooien. Wie van de spelers lukt dit. Je kunt er ook een teamspel van maken. De spelers met de hoed op hun hoofd zijn dan de zogenaamde goals.

   €4,-

schoorsteenspel

Bouw van de blokken een schoorsteen. De spelers gooien om de beurt met de kleurendobbelsteen en het blokje van de kleur welke gegooid wordt mag uit de schoorsteen gehaald worden. De speler waarbij de schoorsteen valt is af. (klein spel, afmeting blokjes is 8 bij 2,5 cm)

   €4,-

 

Sinterklaas kleurplaat bingo                                                                                                                       

Op het rad staan 10 plaatjes, de kinderen krijgen een kleurplaat met daarop 7 plaatjes.                                        Als 1 van de plaatjes wordt gedraaid, kleuren de kinderen het rondje bij het plaatje. Heeft een kind bingo? Dan is het spel afgelopen en mogen de kinderen de kleurplaten afmaken.

    €4,-

Cadeau hengelen

Er liggen cadeautjes in de zak van sinterklaas en het is de bedoeling dat er die met een hengeltje met magneet uitgevist worden.

€4,-

Zwarte Piet slingerspel

Slinger de ballen van je eigen kleur om het frame. Wanneer dit lukt haal je het aantal punten wat aan de zijkant staat. Welke speler is het eerst bij 21 punten?

   €4,-

stok met zak van sint en piet vangen

Een speler trekt aan een willekeurig touwtje en de andere speler moet de stok met de zak van piet en sint vangen. Er zitten 8 stokken bij.
Dit spel is in delen gemaakt het is door middel van een penverbinding in elkaar te zetten. Er kan in de hoogte een stuk tussen geplaatst worden waardoor het makkelijker wordt om de stokken te vangen. Afmeting 130 cm breed, 30 cm diep en 195 cm hoog (verhoging tot 230 cm). De hoogte kan in 2 stukken uit elkaar gehaald worden (120 cm is het langste stuk).

      €10,-

pepernoten blik schieten

Met houten kruisboog de blikken omschieten. Wie kan er de meeste blikken om schieten.

De pijlen zijn met zuignapjes.

Vind je de pijlen te moeilijk kunnen de blikken ook met ballen omgegooid worden.

   €4,-

Sint domino

Dit spel kan zowel buiten als binnen gespeeld worden.
De dominostenen worden verdeeld onder het aantal spelers. In het midden legt men een dominosteen neer. De eerste speler kijkt of hij/zij een passende dominosteen heeft en legt deze aan de steen in het midden. De volgende speler is aan de beurt en legt evt. ook een passende steen aan. De volgende speler is enz. Dit herhaalt zich tot de dominostenen op zijn. De speler die als eerste al de stenen kwijt is wint!

              €4,-

schieten op Sint en Piet 2x

Met kruisboog schieten op een afbeelding van sint en piet. Probeer de rondjes en de driehoeken op de afbeelding te raken.

De pijlen zijn met zuignapjes.

Dit spel is met 2 teams met 2 afbeeldingen van Sint en Piet of met 1 groep kinderen met 1 afbeelding van Sint en Piet te spelen.

      €4,-

pepernoten spel

Rol de pepernoten over de baan en probeer ze in de vakjes te rollen. Het vakje dat het verst weg is levert het meest aantal punten op. Maar pas op, gooi je de pepernoot voorbij het verste vakje dan krijg je geen punten.

Afmeting van dit spel 140 cm lengte en 24 cm breedte.

         €4,-

Sint en Piet blikken gooien

Gooi met de pittenzakjes zoveel mogelijk blikken omver.

 €4,-

pepernoten rollen

Probeer de pepernoten (houten bal) in de gaten te rollen. Iedere speler mag met 5 pepernoten rollen.

Afmeting van dit spel 122 cm lengte en 60 cm breedte.

  €4,-

Sint en Piet kwis

17 verschillende kaarten met rebussen, puzzels en vragen. Makkelijk en moeilijk door elkaar, voor de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Maar voor volwassenen ook leuk om samen met de kinderen (evt. in groepsverband) te doen.

 €4,-

snoep gooien

Vijf blikken met afbeeldingen van snoep. De kunst is om het juiste snoep in het juiste blik te gooien!

 €4,-

muurspel Zwarte Piet

Haal om de beurt een steen uit de muur, maar laat de zwarte pieten niet van de muur af vallen! Een spannend spel voor jong en oud!

 €4,-

pakjes gooien

Gooi van een zelf te bepalen afstand de pakjes in de schoorsteen. Welke speler of welk team heeft de meeste pakjes in de schoorsteen geworpen.

Dit spel is in teams met 2 schoorstenen of met 1 groep kinderen met 1 schoorsteen te spelen.

  €6,-     €4,-

stokpaarden race

Met 2 teams tegen elkaar of in een groep te spelen.

Voordat men het spel gaat spelen zet men een parcours uit met pionnen en plaats men het paar klompen gevuld met wortel.

In estafette vorm, De eerste speler van ieder team of van de groep zet een zwarte pieten muts op, doet een cape om en pakt een stokpaardje. Loopt het parcours, haalt de wortels uit de klompen, rent terug naar de volgende speler die de muts opzet en de cape aandoet, het parcours loopt en de wortels daarbij weer terug doet in de klompen. Dit herhaalt zich totdat alle kinderen geweest zijn. Welk team is het snelst!

Dit spel kun je uitbreiden met andere estafette spellen van deze site (cadeau estafette, Sint en Piet puzzel/dobbel spel, Zwarte pieten mutsen estafette)

 €4,- (inclusief 12 pionnen

Sint en Piet puzzel dobbelspel

Met 2 teams tegen elkaar of in een groep te spelen.

Er zijn 2 puzzels die ieder uit 12 stukjes bestaan. De spelers gooien om de beurt met de dobbelstenen en het cijfer op het puzzelstukje dat gelijk is aan het aantal ogen van de worp mag gepakt worden. Welk team heeft als eerste al de puzzelstukjes verzameld en vervolgens de puzzel gelegd?

Men kan dit spel ook in een estafette vorm spelen. De spelers gooien bij het beginpunt met de dobbelstenen, gaan vervolgens het puzzelstukje (wat gelijk is aan het gegooide aantal ogen van de dobbelstenen) aan de overzijde halen rennen terug naar het beginpunt. Spelers twee gooien met de dobbelstenen en gaan het puzzelstukje halen en dit herhaalt zich totdat alle puzzelstukjes opgehaald zijn en de puzzel gelegd is.

Van iedere puzzel zijn er 2 exemplaren waardoor dit dobbelspel met 4 groepen gespeeld kan worden.

  €2,-

cadeau estafette

Met 2 teams tegen elkaar of in een groep te spelen.

Er zijn 12 ronde cadeau doosjes die uit elkaar gehaald worden en weer opgestapeld worden.

Het eerste kind van ieder groepje haalt het eerste (grootste) doosje van de doosjes af en brengt deze naar de overzijde, zet het daar neer en rent terug. Het tweede kind vertrekt dan met het tweede doosje zet dit op het eerste doosje en rent terug. Dit herhaalt zich totdat al de doosjes opgestapeld zijn. Welk groepje is als eerste klaar?

  €2,-

Ozosnel prik

Welke speler kan geblinddoekt de staart op de juiste plaats in het achterwerk van Amerigo het paard van Sinterklaas prikken.

        €4,-
Sinterklaas memory

2 x 8 voorwerpen van Sint en Piet liggen onder bekers. Om de beurt mogen de spelers 2 bekers omdraaien. Zijn de voorwerpen gelijk dan mogen ze die voor zich neer leggen, zijn de voorwerpen verschillend dan worden de bekers terug gezet en is de volgende speler aan de beurt. Dit herhaald zich totdat alle bekers omgedraaid zijn.                                                                                                                                                                                     Welke speler heeft de meeste voorwerpen verzameld als alle bekers omgedraaid zijn.

 €4,-

De zak van Sinterklaas omschieten met een elastiek pistool

Probeer de zak van Sinterklaas of het balletje van de standaard af te schieten met een elastiek pistool.

Deze heb ik 2x met de mogelijkheid om met 2 groepen tegen elkaar te strijden.

 €4,-

Sinterklaasspel

Spel voor volwassenen en kinderen!

Ieder brengt een cadeau mee en laat dit ingepakt voor zich staan, gedurende het spel met allerlei opdrachten (doe, denk en teken) mogen deze cadeaus ingepakt verwisseld worden. Wie de finish bereikt mag het cadeau wat op dat moment in zijn/haar bezit uitpakken.
Compleet met alle benodigdheden exclusief cadeaus.

€10,-