“kleine” kinderspellen om in een binnenruimte te spelen

6 spellen voor €20,- of €4,- per spel (kan gecombineerd worden met de eerder genoemde kinderspellen)

Neuzenspel

Dit spel kun je met 2 – 6 spelers spelen. Leeftijd 3 tot 5 jaar.

Iedere speler krijgt een kaart waarop een dier afgebeeld staat en waarvan de neus ontbreekt. De neuzen van deze dieren zitten in een zak en door te voelen moeten de spelers de juiste neus bij de dierenplaat zoeken.

neuzen spel

dieren dobbelspel

Dit spel kun je met 4 spelers spelen. Leeftijd 3 tot 6 jaar.

Iedere speler krijgt een dier. Elk dier heeft 3 kinderen die de spelers door het gooien met de dobbelsteen waarop deze dieren afgebeeld staan bij elkaar moeten krijgen.

 

dieren dobbelspel

 Vis hengelen

De spelers proberen om de beurt vissen uit de visvijver te hengelen. Op de achterzijde van iedere vis staan punten. Welke speler heeft op het einde van het spel de meeste punten verzameld.

Afmeting 44,5 cm bij 49 cm.

muizen kegelspel

Dit kegelspel is voor peuters. Het is geschikt voor binnen en buiten. Kegels zijn 9 cm.

Wie gooit de 6 kegels om?

   €4,-

Kleuren bingo

Er zijn 8 bingo kaarten verdeel deze onder de spelers. Laat de spelers om de beurt aan het rad draaien. Het fiche van de kleur welke op het rad gedraaid word mogen ze op de kaart leggen. Welke speler als eerste de kaart vol heeft is de winnaar.

wiebeltoren

De spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen (1 of 2 poppetjes op of af de toren halen).
Wie van de spelers is als eerste al zijn poppetjes kwijt?

 Bibberspiraal klein

Het is de bedoeling om de ring met handvat van het begin tot het eind (of andersom) te bewegen zonder de spiraal te raken. Als de speler met de ring de draad aanraakt, gaat er een zoemer af en moet de speler weer terug naar af.

Afmeting 36 cm breed, 26 cm hoog en 6,5 cm diep.

Red de zeehond

Door middel van Samenwerken en goed overleggen de zeehond over de driehoek laten rollen zonder dat hij onderweg in de gaten valt.

 

€4,-

Voeldoos met voelmemory

De voorwerpen die in de doos worden verstopt kun je aanpassen naar het ontwikkelingsniveau en interesses van het kind. Boven op de deksel zitten twee kijkgaten, herken jij de vorm van het voorwerp? Aan de voorkant zitten twee voelgaten, is het voorwerp hard of zacht, groot of klein, warm of koud?
Raad jij wat er in de doos verstopt zit?

Het houten voelmemory lever ik erbij. Doe de diertjes en figuurtjes in de voeldoos en verdeel de houten kaartjes onder de spelers. Iedere speler mag dan om de beurt een figuurtje of diertje in de doos zoeken en kijken of dit past op een plaatje wat deze speler heeft.

Afmeting voeldoos 25 bij 43 bij 30 cm.

               

Klein kaasspel (hout)

Probeer het balletje in de ring, door op en neer te bewegen met het touw in de ring met het hoogst aantal punten te gooien.

Afmeting 60 cm hoog, 30 cm breed en standaard is 40 cm

Wereld puzzel 2x

2 teams van 2 of meerder personen. 2 x dezelfde houten wereldpuzzel. Ieder team krijgt een puzzel en welk team heeft de puzzel als eerste gelegd.

1 puzzel bestaat uit 54 houten stukken.

Vier op een rij XL

Het spel moet met twee personen gespeeld worden. Elke speler krijgt 1 kleur schijven. Het is de bedoeling dat je vier schijven van dezelfde kleur op een rij krijgt. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal.

Afmeting 39 bij 57 cm.

Muurspel

Haal om de beurt een steen uit de muur, maar laat de meneer niet van de muur af vallen! Een spannend spel voor jong en oud!

Afmeting 52 bij 34 cm.

Blokken puzzel 2x

16 Blokken die ieder uit 2 delen bestaan. Alle blokken worden uit elkaar gehaald en moeten naar het startsein weer in elkaar gezet worden. Welk team of speler is het snelst.

Dit spel heb ik 2 x waardoor er 2 teams of 2 spelers tegen elkaar kunnen strijden.

               

bouw een tekening na

Draai een kaart om en bouw zo snel mogelijk het patroon na. Wie is de snelste en beste bouwer? Aan de kaart kun je zien of je plat op de tafel bouwt of dat je de hoogte in moet.

        

Pingpongbal gooien

Probeer de pingpongballen in de gaten te gooien. Iedere speler mag met 5 pingpongballen gooien. Elk gat levert andere punten op.

Afmeting lengte 98 cm en breedte 22 cm.

Pingpongbal schieten

Men probeert de pingpongbal middels een schietmechanisme welke op het bord zit in de ringen te schieten. Iedere speler mag 5 x schieten. Elke ring levert andere punten op.

Afmeting lengte 70 cm, breedte 32 cm en hoogte 20 cm.

Ballen mikado

Steek de stokken in de korf en leg er de ballen op. De spelers trekken om de beurt een stok uit de korf en proberen te voorkomen dat de ballen vallen. Ieder bal welke valt levert een punt op bij de speler waarbij de bal valt. De speler met de minste punten is de winnaar.

Red de prinses

Door het gooien met de dobbelsteen mogen de spelers hun prinses (pion) verplaatsen. De ladders op het speelbord bepalen of de prinses vooruit of achteruitgaat. Welke speler heeft de prinses het eerst in de toren en bevrijd de prins.

Afmeting spel 80 bij 80 cm.

Prinses erger je niet

Welke speler heeft door middel van het gooien met de dobbelsteen de prinsessen het eerst binnen. Mens erger je niet door 6 spelers te spelen.

Afmeting spel 80 bij 80 cm.

Wiebelblokken op de wip

Wie van de spelers kan de meeste blokken stapelen op de wip zonder dat deze kantelt. Eventueel spannender te maken door met een dobbelsteen de kleur te gooien van een blok die op de wip gestapeld mag worden.

Curlingspel voor binnen

Iedere speler heeft 2 curlingpucks om zo dicht mogelijk bij het doelwit te laten glijden. Dit stille spel, dankzij het vilten contactvlak, bevordert de oog-handcoördinatie en de behendigheid.

schijf doel schieten

Hoeveel doelwitten kun jij omver schieten? Plaats de doelwitten op een vlakke ondergrond, richt en schiet! Wanneer jouw kleur boven landt scoor je. Als alle doelwitten om zijn, wint het team met de meeste punten.

puzzel/dobbelspel

Met 2 teams tegen elkaar of in een groep te spelen.

Er zijn 2 puzzels die ieder uit 12 stukjes bestaan. De spelers gooien om de beurt met de dobbelstenen en het cijfer op het puzzelstukje dat gelijk is aan het aantal ogen van de worp mag gepakt worden. Welk team heeft als eerste al de puzzelstukjes verzameld en vervolgens de puzzel gelegd?

Men kan dit spel ook in een estafette vorm spelen. De spelers gooien bij het beginpunt met de dobbelstenen, gaan vervolgens het puzzelstukje aan de overzijde halen rennen terug naar het beginpunt. Spelers twee gooien met de dobbelstenen en gaan het puzzelstukje halen en dit herhaalt zich totdat alle puzzelstukjes opgehaald zijn en de puzzel gelegd is.

 kleuren rupsje

Iedere speler krijgt een rups (maximaal 8). De eerste speler gooit met de kleurendobbelsteen en pakt een kraal van de kleur die gegooid word. Rijgt deze kraal aan de rups. Welke speler heeft als eerste al de zes kleuren kralen aan de rups geregen.