bosspellen

cluedo

Wie (een persoon) heeft waar (een plaats) waarmee (een wapen) neergeslagen?

De deelnemers krijgen een lijst mee met afbeeldingen van 10 personen, 10 plaatsen en 10 wapens.
Van elke afbeelding is er een kaartje. Uit deze kaartjes wordt 1 persoon, een wapen en een plaats uitgekozen (het wapen, de plaats waarmee, welke persoon neergeslagen is) en in een envelop gedaan. De overgebleven kaartjes worden in het bos opgehangen.

De deelnemers vinken op de lijst welke ze mee gekregen hebben de kaartjes aan die ze vinden en als alle kaartjes gevonden zijn blijven er 3 kaartjes over;
De persoon, het wapen en de plaats dat is dan de oplossing!

De kaartjes zijn in het groot afgedrukt (A4 formaat) en in het klein (A6 formaat) afhankelijk van de doelgroep waarmee je het spel speelt gebruik je het formaat kaart.   

   

       €8,-
Geluidenspel

In een dicht bos of speelveld met beschut mogelijkheden zitten her en der een aantal dieren verscholen (leiding).

De dieren in het bos maken ongeveer eens per minuut een geluid. De deelnemers aan het spel krijgen een formulier mee waarop de namen of een afbeelding (voor kinderen die niet kunnen lezen) van de dieren staan. Door goed te luisteren naar de geluiden is het de bedoeling dat ze de dieren opsporen en van elk dier een handtekening ontvangen op hun formulier. Wie is het snelst?

    €4,-

 

Zweeds loopspel

30 Afbeeldingen van dieren zijn door midden geknipt. Op de ene helft staat een cijfer of een kleur (voor kinderen die niet kunnen lezen) en op de andere helft staat een letter of een afbeelding.
1 helft van de dierenplaat hangt op een centraal punt en de andere helft in het bos.

De deelnemers beginnen bij het centraal punt nemen een helft van de dierenplaat mee en gaan de andere helft van de dierenplaat zoeken. Het getal/kleur en cijfer/afbeelding wordt op een lijst geschreven en als alle dierenplaten gevonden zijn ontstaat eruit de oplossing een woord of een zin.

Hoeveel dierenkaarten men gebruikt is afhankelijk van de tijdsduur waarin men het spel wil spelen en de oplossing (een woord, een zin).

De cijfers/kleuren en letters/afbeeldingen staan nog niet op de dierenplaten dit is afhankelijk met welke doelgroep men dit spel gaat spelen. Dit geld ook voor de lijsten welke bij dit spel geleverd worden.

          €6,-