balspellen

voetbal blik schoppen

Stapel de 6 blikken op in een Pyramide vorm en probeer deze van een tevoren bepaalde afstand om te schoppen. Of zet de blikken langs elkaar en probeer ze dan om te schoppen.

  €4,-

paaltjes voetbal

Alle deelnemers hebben een paaltje, dat voor hen op de grond staat. Met de bal proberen ze elkaars paaltje omver te krijgen. Is dit gelukt, dan is de speler wiens paaltje omviel, af. De bal mag alleen met de voeten gespeeld worden. Het spel gaat door totdat er nog 1 speler over is.

Je kunt ook kegel voetbal met dit spel doen. Zet de kegels op een lijn of in een driehoek en bepaal een afstand vanwaar er geschoten mag worden. Welke speler kan de meeste paaltjes om schieten.

 €4,-

ballen gooien

Om de beurt gooien de spelers of teams met 3 ballen.                                                                                                           Wie kan de meeste punten score?

    €5,-

Buikbal

Dit spel speel je met 2, 4 of 6 personen of 2 teams met maximaal 4 personen (dan heeft 1 persoon van ieder team een klittenband vest aan).
Met een zachte bal probeer je op elkaars vestje te gooien.
Lukt dit dan krijg je 1 punt. Welke persoon of team bereikt als eerste 5 punten.

    €4,-

knotshockey

Knotshockey is in principe hetzelfde als een gewoon potje hockey, twee teams (6 spelers per team) spelen tegen elkaar en het is de bedoeling om de bal bij de ander in het doel te schieten. Alleen speel je nu met knotsen als hockeysticks. Dit maakt het zelfs voor de beginnende hockeyers makkelijk om zich uit te leven op het veld. Door de knotsen als sticks en een zachtere bal is deze variant een stuk toegankelijker en veiliger dan een normaal hockeyspel, maar is het wel een garantie voor plezier!

    €10,-

plakbal

Plakbal is een spel voor jong en oud en wordt gespeeld met acht spelers.       Twee teams van vier spelers dragen een hesje met klittenband op de borst en het rug.Een zachte bal wordt door de spelers van het team overgegooid, maar mag alleen met/op het lichaam worden gevangen met het klittenband, de handen mogen dus alleen worden gebruikt om de bal naar een medespeler te gooien!

De spelers kunnen met de bal rennen totdat zij de bal willen werpen. Zo gauw de bal in de handen genomen wordt om te gooien, mogen de spelers zich niet meer verplaatsen.                                                                                      Een team scoort wanneer in de ‘goal zone’ (gebruik hiervoor bijvoorbeeld vloermarkeringen) de bal correct wordt opgevangen.

   €7,50